5 Λόγοι να φοράς Γυαλιά Ηλίου τον Χειμώνα

Γνωρίζετε ότι η προστασία των ματιών σας από τις υπεριώδεις ακτίνες UV του ήλιου μπορεί να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη υγεία των ματιών σας; Μια εύκολη συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε για να προστατεύσετε την υγιή όρασή σας είναι να φοράτε γυαλιά ηλίου κάθε φορά που βγαίνετε έξω.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν τη χρήση γυαλιών ηλίου κάθε μέρα για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Χρόνια έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να συμβάλει σε καταστάσεις όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που προκαλούν χαμηλή όραση και μπορεί ακόμη και να συμβάλλουν στον καρκίνο μέσα ή γύρω από το μάτι. 

Παρακάτω είναι 5 λόγοι για να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας το χειμώνα — και κάθε μέρα, όλο το χρόνο. 

1. Κόψτε την αντηλιά

Αν και δεν κάνει ζέστη έξω, είναι σίγουρα φωτεινά! Έχετε παρατηρήσει ότι η λάμψη του ήλιου φαίνεται πιο ερεθιστική στα μάτια σας το χειμώνα; Μερικοί αναφέρονται στον χειμώνα - όταν ο ήλιος κάθεται χαμηλότερα στον ουρανό από ό,τι το καλοκαίρι - ως «εποχή λάμψης του ήλιου». 

Λόγω της σχετικής θέσης του ήλιου στη Γη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι ακτίνες του ήλιου χτυπούν τη Γη σε χαμηλότερη γωνία, προκαλώντας αυξημένη λάμψη. Σε πολλές περιπτώσεις, η λάμψη του ήλιου μπορεί να είναι εκτυφλωτική και πολύ επικίνδυνη όταν οδηγείτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ατυχήματα στις πίστες του σκι, με τον ήλιο να αντανακλάται από το χιόνι και να μειώνεται η ορατότητα. 

Σε καταστάσεις ακτινοβολίας, ένα ζευγάρι polarized γυαλιών ηλίου θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητά σας να βλέπετε καθαρά παρά τη λάμψη του ήλιου, ώστε να μπορείτε να περιπλανιέστε με ασφάλεια. 

2. Προστατέψτε τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες UV 

Αν και οι ακτίνες του ήλιου δεν είναι τόσο έντονες το χειμώνα, οι επιβλαβείς ακτίνες UV εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο χρόνος δείχνει πάντα τη αθροιστική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία στα μάτια σας κατά τη διάρκεια μιας ζωής. 

Τον χειμώνα, έχουν πέσει τα φύλλα από τα δέντρα, επομένως δεν υπάρχει τόση σκιά για να σας προστατεύσει από τις ακτίνες του ήλιου. Και λόγω της χαμηλότερης γωνίας του ήλιου, τα μάτια σας εκτίθενται πιο άμεσα στον ήλιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα παρά το καλοκαίρι. 

Ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου υψηλής ποιότητας που μπλοκάρουν πλήρως το 100% των ακτίνων UV-A και UV-B του ήλιου είναι υποχρεωτικό όταν περνάτε χρόνο έξω το χειμώνα!

3. Προστατεφθείτε από τον άνεμο, τη σκόνη και τα "σκουπιδάκια" 

Οι χειμερινοί άνεμοι κουβαλούν μαζί τους σκόνη και ταλαιπωρούν τα μάτια σας. Ο ξηρός αέρας του χειμώνα διώχνει την υγρασία από τα μάτια σας, αλλά τα γυαλιά ηλίου παρέχουν ένα προστατευτικό φράγμα από τον ξηρό άνεμο. Οι χρήστες φακών επαφής μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευγνώμονες για ένα καλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου που περιτυλίγονται που εμποδίζουν τους χειμερινούς ανέμους να στεγνώσουν τα μάτια τους ενώ οι φακοί είναι μέσα. 

Τα γυαλιά ηλίου είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στη σκόνη και άλλα αιολικά σωματίδια που μπορεί να εισχωρήσουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμα και επώδυνες εκδορές του κερατοειδούς. 

4. Αποφύγετε την τύφλωση του χιονιού (φωτοκερατίτιδα)

Όταν βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι παγωμένες επιφάνειες, όπως το χιόνι και ο πάγος, λειτουργούν σαν καθρέφτες, αντανακλώντας έως και το 85% των βλαβερών ακτίνων του ήλιου προς τα πάνω από την επιφάνεια και στα μάτια σας. Μετά από μια κουραστική μέρα έξω, παίζοντας στο χιόνι, κάνοντας σκι ή πατινάζ στον πάγο χωρίς γυαλιά ηλίου, αυτό το εξαιρετικά έντονο επίπεδο έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση στο χιόνι. 

Η χιονοτύφλωση - που ονομάζεται φωτοκερατίτιδα - εμφανίζεται όταν τα μάτια υφίστανται υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV και καίγονται από τον ήλιο. Ο κερατοειδής πρήζεται, και πονάει! Η βραχυπρόθεσμη κατάσταση συνήθως διαρκεί περίπου μια εβδομάδα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρύες κομπρέσες, τεχνητά δάκρυα και παυσίπονα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. 

Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οι κρίσεις χιονοτύφλωσης αυξάνουν τη σωρευτική βλάβη των ακτίνων του ήλιου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές οφθαλμικές παθήσεις όπως ο καταρράκτης, οι οποίοι επιταχύνονται από τη δια βίου έκθεση στον ήλιο. 

Η πρόληψη της έκθεσης στον ήλιο για τα μάτια σας είναι απλή: Φοράτε υψηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία. 

5. Βελτιώστε την οπτική οξύτητα του χειμώνα 

Η έντονη χειμωνιάτικη λάμψη από τις ακτίνες του ήλιου που αναπηδούν από το χιόνι, το τσιμέντο, το καπό του αυτοκινήτου ή οποιαδήποτε άλλη οριζόντια επιφάνεια μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών και μειωμένη οπτική οξύτητα. Τα μάτια σας χρειάζονται ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν δεν υπάρχει αρκετό φως για να δείτε καλά - το ξέρετε. Και, όταν υπάρχει πολύ φως για να δείτε καλά - το ξέρετε. Το πολύ φως προκαλεί στραβισμό επειδή η κόρη σας δεν μπορεί να συστέλλεται αρκετά ώστε να εμποδίσει την περίσσεια φωτός. 

Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό το γλυκό σημείο με ακριβώς τη σωστή ποσότητα φωτός κατά τη διάρκεια της χειμερινής «εποχής ηλιοθεραπείας» για να αυξήσετε την οπτική σας άνεση. Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να σας βοηθήσουν να περιπλανιέστε με μεγαλύτερη ασφάλεια με οχήματα, ποδήλατα, σκι ή ενώ απολαμβάνετε αθλητικές δραστηριότητες. Προστατεύουν τα μάτια σας και το ευαίσθητο δέρμα γύρω τους από την υπεριώδη ακτινοβολία, και ας το παραδεχτούμε – φαίνονται και υπέροχα και αναβαθμίζουν το στυλ σας! 

Εάν είστε έτοιμοι για ένα νέο ζευγάρι γυαλιών ηλίου για την ενίσχυση της υγείας που θα φοράτε 365 ημέρες το χρόνο, μπορείτε να δείτε τη μεγάλη ποικιλία γυαλιών ηλίου από την Exposure Sunglasses. Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα υψηλής ποιότητας ζευγάρι γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία που φαίνονται υπέροχα στο μοναδικό σχήμα του προσώπου σας. 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Νεα Κολεξιον - Καλοκαίρι 2024

1 από 25
1 από 6

Follow us on IG @exposure_sunglasses